„Zöld költségvetés”

 „Azt tartják, a pénz teszi az angolt. Nos, vedd el a pénzt az angoltól, hagyd meg az eszét. Add oda a pénzt a magyarnak, de hagyd meg oly butának – és mind marad a régiben. Bizony a pénz mintegy a látható instrumentuma a fejlődésnek (…) mélyebben és láthatatlanul az ész működik.”

Gróf Széchenyi István

A Levegő Munkacsoport 1991 óta készít javaslatokat a költségvetés és az adórendszer átalakítására. Az ezek alapjául szolgáló elveket részletesen kifejtettük korábbi tanulmányainkban.

A Levegő Munkacsoport költségvetési javaslatainak célja az, hogy elősegítse a hazai vállalkozások legnagyobb problémájának megoldását. Ez a probléma – vállalkozók, közgazdászok egybehangzó véleménye szerint – a tőkehiány.

Ahhoz, hogy érdemben előrelépjünk ennek a problémának a megoldásában, tudnunk kell, hogy egy korszerű gazdaságban mi alkotja a tőkét.

A teljes elemzés letölthető innen!

Beküldő civil szervezet

Levegő Munkacsoport

A Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szövetség elsősorban az állami költségvetés és adórendszer, a közlekedéspolitika, településpolitika és az energiapolitika környezetkímélőbbé tételéért tevékenykedik. Tevékenységünk módjai elsősorban a következők: környezet- és természetvédelmi szemléletformálás, tájékoztatás, tanácsadás, érdekérvényesítés a lakosság és a döntéshozók körében; hozzájárulás az országgyűlés, a minisztériumok és más állami szervek munkájához, szakmapolitikai programok, jogszabály-tervezetek véleményezésével, illetve kezdeményezésével; környezetvédelmi alapelvek megvalósulását elősegítő elemzések, állásfoglalások, vélemények elkészítése nemzetközi, elsősorban európai uniós intézmények számára; helyi környezetvédelmi kezdeményezések támogatása, hozzájárulás az önkormányzatok munkájához; az állampolgári részvétel elősegítése a döntéshozatalban. Több nemzetközi szervezet tagjai vagyunk.

Kövess minket

Az átlátható költségvetésért