Sérült gyermekek ápolása

Ma Magyarországon 12 100 családban ápolnak súlyosan fogyatékos gyermeket vagy felnőttet és részesülnek ennek alapján kiemelt ápolási díjban. A kiemelt ápolási díj nettó összege havi 47 790 forint, melyre az ápolást végző családtag jogosult. Emellett a súlyosan fogyatékos gyermeket ápolók még emelt összegű családi pótlékra is jogosultak, ami havi 23 300 forint. Ebből, az összesen 70 ezer forintból kell tehát két embernek megélnie, amit több minden is nehezít.

A teljes elemzés letölthető innen!

 

Beküldő civil szervezet

Lépjünk hogy léphessenek

Az Egyesület 2011-ben alakult, érintett szülők hozták létre. Az egyetlen civil szervezet az országban, amely a központi idegrendszeri sérült gyermekeket és családjaikat támogatja.

Adományt gyűjtenek rászoruló családoknak, támogatják gyermekek külföldi kezelését. Azon dolgoznak, hogy az országban megfelelő ellátórendszer alakuljon ki, a családok, gyermekek „akadálymentesen” élhessenek.

Országos szülősegítő hálózatot építenek, családi programokat szerveznek. Tevékenységükben kiemelt szerepet kap az érdekvédelem, a párbeszéd kialakítása, együttműködés a döntéshozókkal és más civil szervezetekkel.

Kövess minket

Az átlátható költségvetésért